Leven mensen die altijd te laat komen langer?

Mensen die zich niet zo druk maken om 'op tijd komen' ervaren vaak minder stress.

Leven mensen die altijd te laat komen langer?
Stars Insider

29/10/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Langer leven

Als je zelf altijd overal op tijd bent, dan is de kans groot dat je geïrriteerd bent als iemand te laat komt. Uit onderzoek blijkt dat je vooral jezelf ermee hebt altijd op tijd te willen zijn en je kapot te ergeren aan  laatkomers. Je zult namelijk minder lang leven dan degene waar je zit te wachten.

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan over laatkomers waaruit gebleken is dat zij vaak wel over een goede gezondheid beschikken. Dit heeft te maken met stress. Een laatkomer ervaart dit namelijk minder dan Piet Precies die altijd op tijd wil komen.

Inmiddels weten we allemaal dat stress grote impact heeft op onze gezondheid. Het kan hoge bloeddruk veroorzaken en het risico op hart-en vaatziekten veroorzaken. Vaak zijn mensen die zich druk maken over 'op tijd komen' negatiever ingesteld terwijl iemand die zich daar juist niet zo druk om maakt vaker een positieve instelling heeft. Dat ze een paar minuten later zijn is voor hun de stress niet waard. 

Herken jij jezelf in de persoon die altijd op tijd wil komen en zich ergert aan laatkomers? Ga dan eens na of je ook veel stress ervaart in je leven. Zo ja, misschien dat je de stress om het 'te laat komen' dan maar eens vaker moet loslaten. Het leven is je meer waard toch?

Bron:  Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving