Het effect van de kou op ons lichaam

In de winter heeft ons lichaam het zwaar te verduren, wat extra aandacht is daarom erg belangrijk!

Het effect van de kou op ons lichaam
Stars Insider

28/11/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Koud

De winterse temperaturen hebben effect op onze gezondheid. De kou zorgt voor veranderingen in het lichaam en dat merk je meteen. Gelukkig kun je er ook wat aan doen om zonder teveel lichamelijke klachten de winter door te komen.

1. Droge huid
Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat je ineens erg droge handen hebt. Dit komt doordat de lucht bij kouder weer minder vochtig is. Je huid begint hierdoor uit te drogen. Zorg met liefde voor je huid. Gebruik zachte reinigingsmiddelen en smeer je handen in met natuurlijke handcrème.

2. Minder energie
Omdat je minder daglicht krijgt in de winter is de kans groter dat je wat prikkelbaar bent. Het kan zijn dat je in de winter minder serotonine- het geluksstofje in je hersenen aanmaakt. Hierdoor kun je je wat suf en vermoeid voelen. Zorg dus dat je wanneer mogelijk naar buiten gaat voor wat zonnestralen.

3. Vaker hoofdpijn en migraine
Door koud weer kunnen je bloedvaten vernauwen waardoor je bloedsomloop vertraagd. Hier kun je een bonkend hoofd van krijgen en zelfs migraine. Voorkom dit zoveel mogelijk door genoeg te bewegen en jezelf te beschermen tegen de kou. Draag ook een zonnebril tegen fel licht.

4. Haar en nagels
Het vernauwen van je bloedvaten heeft ook effect op de toevoer van zuurstof naar verschillende lichaamsdelen die zich aan het uiteinde bevinden. De conditie van je haren en nagels kan hierdoor verslechteren. Nagels breken sneller af en je haar hangt er misschien wat slapjes bij. Verzorg je haar met een voedend masker en smeer je handen en nagels in met een hydraterende crème zodat ze niet uitdrogen.

5. Verkouden
In de winter ben je vatbaarder voor griep of verkoudheid. Dit kun je het beste voorkomen door je handen vaak te wassen, gezond te eten en wellicht wat extra voedingssupplementen te slikken.


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving