Dit is het effect van de winter op je lichaam

Wat gebeurt er allemaal met je lichaam wanneer je een lange tijd wordt blootgesteld aan koude temperaturen?

Dit is het effect van de winter op je lichaam
Stars Insider

28/12/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Winter

De winter brengt vele veranderingen met zich mee, zowel positieve als negatieve. De volgende lichamelijke eigenaardigheden zal je vooral in de winter opmerken.

Roze wangen

Om je lichaam warm te maken zullen je bloedvaten samentrekken en vervolgens ook weer uitzetten. Als gevolg van dit laatste krijgt je huid in korte tijd veel bloed aangeleverd en dat kun je zien aan je roze wangen.

Behoefte om te plassen

Heb je weleens gemerkt dat je moet plassen wanneer je het koud hebt? Dit heeft te maken met het effect van de kou op je lichaam, waaronder je nieren. Ook zorgt een volle blaas voor meer warmteverlies, wat betekent dat je gemakkelijker warm kan blijven met een lege blaas.

Minder haarverlies

Hoewel sommige mensen denken dat we meer haar verliezen in de winter, toonde een Zwitsers onderzoek aan dat we juist minder haar verliezen dan in andere seizoenen. Eigenlijk best logisch, aangezien haar bescherming biedt tegen de kou.

Rillingen

Waarom krijg je steeds weer koude rillingen bij lage temperaturen? Wat er eigenlijk gebeurt is dat je spieren zich spannen en ontspannen om zo hitte te genereren.

Kippenvel

Ook kippenvel is een welbekende lichamelijke reactie die we vooral in de winter opmerken. Je haarzakjes vernauwen op dat moment. Voor ons is het niet zo nuttig, maar het beschermde onze behaarde voorouders tegen slechte weersomstandigheden.

Nekpijn

Een van de gevolgen van de veranderingen in je lichaam en spieren is dat je meer pijn kan voelen in bepaalde plekken van je lichaam zoals je nek. Probeer daarom in de winter extra goed te letten op je postuur.

Bron: BestLife

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving