Zo bestrijd je de gevaarlijke effecten van de hele dag zitten

Zitten is het nieuwe roken, en alleen sporten is niet voldoende

Stars Insider

13/02/21 | StarsInsider

GEZONDHEID Tips

Het is moeilijk om je voor te stellen dat iets prettigs en ogenschijnlijk onschuldigs zoals zitten gevaarlijk is voor je gezondheid. Maar van alle goede dingen moet met mate worden genoten, en wat zitten betreft overschrijden veel mensen tegenwoordig de hoeveelheid die goed voor ze is.

Met de toenemende hoeveelheid mensen die in kantoren of vanuit huis werken of online les volgen, neemt ook de gemiddelde tijd die zittend wordt doorgebracht toe. We weten allemaal dat een zittende levensstijl slecht is, maar wist je dat overmatig veel tijd zittend doorbrengen kan leiden tot verschillende chronische ziektes en een kortere levensverwachting? Het wordt nog erger: zelfs als je zeven tot acht uur per week sport, kun je dezelfde risico's lopen als je te lang zit!

Maar gelukkig zijn er meerdere eenvoudige, snelle en veelzijdige rek- en strekoefeningen die je in je dagelijkse routine kunt inpassen om de schadelijke effecten van te lang zitten tegen te gaan. Klik verder om te ontdekken waarom het belangrijk is, en wat je vandaag nog kunt doen om je gezondheid te verbeteren!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving