Is vleesconsumptie het nieuwe roken?

Vegetariër worden wordt steeds gemakkelijker

Is vleesconsumptie het nieuwe roken?
Stars Insider

02/05/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Vlees

Steeds meer mensen willen stoppen met vlees eten, maar ondervinden dat het moeilijk is. We worden aan alle kanten geïnformeerd met feiten die aantonen dat het eten van vlees slecht is voor het milieu en onze gezondheid. Ook zien we steeds meer de voordelen in van vegetarisch eten. Toch blijkt geen vlees eten lastiger dan we denken. Waarom kunnen we dat worstje tijdens de borrel niet weerstaan?

Cognitieve dissonantie is één van de redenen waarom het velen niet lukt om vegetariër te worden, net als bij roken. Dit is het effect dat optreedt wanneer er tegenstrijdige opvattingen, ideeën of overtuigingen bestaan of wanneer je in strijd met je eigen overtuiging handelt. Dit effect treedt net als bij roken ook op bij het eten van vlees. Er wordt je verteld dat het slecht is, maar toch eet je het. De tegenstrijdige opvatting ontstaat door de wijze waarop vlees gepresenteerd wordt. We kopen geen stuk 'dood vlees', wat het eigenlijk wel is, maar een lekker mals kogelbiefstukje. Alles wat dat stukje vlees aan een dier doet denken is al verwijderd voor het bij de slager ligt. Hierdoor kunnen we gemakkelijk negeren dat we eigenlijk dode dieren eten en eten we gerust dat plakje worst.

Voor mensen die vegetariër willen worden, wordt het wel steeds makkelijker om de stap te zetten omdat er steeds meer vegetariërs zijn. Ook is er steeds meer keuze in winkels en restaurants wat het minder lastig maakt.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving