Geeft een rauw ei in je koffie een boost aan je workout?

Sommige atleten zweren erbij

Geeft een rauw ei in je koffie een boost aan je workout?
Stars Insider

09/05/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Ei

Heb je bij het eten van een eitje en het drinken van een kopje koffie in de ochtend weleens gedacht: "Hé, dit zou prima gemixt kunnen worden"? 

Waarschijnlijk niet, maar rauwe eieren en hete, zwarte koffie worden al eeuwenlang gemengd in landen als Hongarije, Vietnam en in Scandinavië. Het resultaat is een dikke, romige en zoete drank die een 'kick' geeft aan je gebruikelijke koffiemoment.

Hoewel koffie en rauwe eieren traditioneel werden gemengd vanwege de unieke smaak is het de laatste tien jaar populair geworden als pre-workout drank, volgens Marc Bubbs, voedingsdeskundige van het Canadese nationale basketbalteam.

Dat cafeïne als pre-workout supplement een boost geeft aan je workout is iets dat we al vaker hebben gehoord, maar waarom het rauwe ei? Het idee is dat de dosis eiwitten en vetten je helpen bij het herstel na je trainingssessie. 

Dit is echter waar het idee van koffie met ei als een pre-workout drank problematisch wordt: cafeïne is nuttig vóór een workout, terwijl de vetzuren en eiwitten van een ei juist belangrijk zijn na een workout. 

Voedingsdeskundige Marjorie Cohn geeft dan ook de voorkeur aan het consumeren van een ei, in combinatie met complexe koolhydraten, binnen 30 minuten ná een workout.

Lijkt de koffie-met-ei cocktail je gewoon lekker? Laat je dan hierdoor niet tegenhouden en probeer het uit!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving