Drie mogelijke oorzaken waarom je jong grijs wordt

Het ligt niet per se aan je genen

Drie mogelijke oorzaken waarom je jong grijs wordt
Stars Insider

13/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Grijs haar

Het is niet erg gebruikelijk dat twintigers en dertigers grijze haren krijgen, dus het is niet raar als je je zorgen maakt als je de eerste grijze haren ziet verschijnen. Maar wat is nou de reden dat je haar grijs wordt?

Eerst even de basics: grijs haar wordt veroorzaakt door een gebrek aan pigment in de haarzakjes. Normaal gesproken bevatten haarzakjes een bepaalde hoeveelheid melanocyten, huidcellen die pigment aanmaken, maar na een bepaalde tijd stoppen deze met werken waardoor het haar grijs of wit wordt.

Vaak speelt genetica een grote rol in het grijs worden. Als je vader en moeder jong grijs werden, is de kans groot dat dit bij jou ook gebeurt. Als er geen andere mensen in je familie jong grijs werden, kan het ook aan andere factoren liggen.

1. Vitamine B12-gebrek
Een gebrek aan Vitamine B12 is gelinkt aan vroege grijze haren, hoewel experts nog niet precies weten wat het verband is, behalve dan dat B-vitaminen belangrijk zijn voor de gezondheid van haar.

2. Roken
Roken wordt ook in verband gebracht met jong grijs worden. Dit heeft mogelijk te maken met vrije radicalen die worden vermeerderd door roken en die de haarzakjes beschadigen.

3. Stress
Deze heb je vast al eens gehoord: constante stress kan ervoor zorgen dat je op jonge leeftijd grijs wordt. Stress verhoogt je cortisolgehalte, wat zorgt voor meer vrije radicalen die je haarzakjes beschadigen.

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving