Bewaar snacks altijd buiten het zicht

Is dit de ultieme dieettip?

Bewaar snacks altijd buiten het zicht
Stars Insider

23/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Snacks

Lukt het maar niet om af te vallen? Zolang je je voedingsgewoonten niet aanpast, is het heel moeilijk om gewicht te verliezen. Het schijnt dat één simpele gewoonte een cruciale factor kan spelen in je gewicht, namelijk of je ongezond eten verstopt of niet.

In open zicht
Een New Yorks onderzoek maakte foto's van de keukens van meer dan 200 mensen en vergeleken dit met hun gewicht. De resultaten waren opvallend te noemen. Mensen die ongezond eten in het zicht hebben staan, zijn vaak veel zwaarder. Zo zijn mensen met zichtbare cornflakes, bijvoorbeeld op het aanrecht, gemiddeld zo'n 9 kilogram zwaarder. Mensen die hun frisdrank niet in een koelkast of kast zetten, zijn zelfs rond de 11 kilogram zwaarder. Het maakte overigens niet uit of het light frisdrank of gewone frisdrank was.

Gezond eten
Het tegenovergestelde is gelukkig ook waar. Wanneer fruit zichtbaar is in de keuken, zijn de eigenaars van de keuken vaak gezonder. Vele soorten fruit kun je overigens ook beter niet in de koelkast bewaren. Het viel de onderzoekers daarnaast op dat mensen die een specifieke opslagplek hebben voor hun snacks, in plaats van het tussen de rest van de etenswaren te zetten, ook gezonder zijn.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoeveel eten er in je mond belandt, maar het is best logisch dat je eerder de neiging hebt om te snacken als je constant naar het ongezonde eten kijkt en het heel gemakkelijk kan bereiken.

Bron: Jon Barron

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving