Deze vitamine is goed voor je bedprestaties

Je lichaam maakt deze vitamine aan onder de zon

Deze vitamine is goed voor je bedprestaties
Stars Insider

30/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Vitamine d

Als je je te weinig blootstelt aan de zon zou dat wel eens nadelige gevolgen kunnen hebben voor je seksleven. Een recent onderzoek uit Italië wijst er namelijk op dat laag laag vitamine D-gehalte het risico op erectieproblemen verhoogt.

Van de 143 deelnemende mannen aan het onderzoek, allen met erectieproblemen variërend van licht tot ernstig, bleek maar liefst de helft een te laag vitamine D-gehalte te hebben. Slechts een op de vijf had een optimaal gehalte aan vitamine D.

Het bleek dat mannen met ernstige erectieproblemen een vitamine D-gehalte hadden dat maar liefst 23 procent lager lag dan dat van mannen met milde erectieproblemen.

Volgens de hoofdonderzoeker, Alessandra Barassi, kan een gebrek aan vitamine D de productie van vrije radicalen genaamd superoxide ionen versnellen. Deze vrije radicalen putten je voorraad stikstofmonoxide uit. Stikstofmonoxide is een molecuul dat belangrijk is voor het goed functioneren van je bloedvaten. Zonder de juiste hoeveelheid van dit molecuul ontspannen de bloedvaten zich mogelijk onvoldoende voor een erectie.

Als je last hebt van erectieproblemen is het verstandig om een dokter te raadplegen en je vitamine D-gehalte te laten meten. Het onderzoek beveelt aan dat mannen met een laag vitamine D-gehalte een supplement met de vitamine nemen.

Wist je dat vitamine D ook op een andere manier je bedprestaties verbetert? Het zorgt namelijk ook voor een hogere testosteronproductie.

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving