Maken elektrische handendrogers je handen viezer?

De apparaten blazen meer uit dan alleen warme lucht

Maken elektrische handendrogers je handen viezer?
Stars Insider

05/11/18 | StarsInsider

GEZONDHEID elektrische handendrogers

Soms word je in een openbaar toilet geconfronteerd met een lastige keuze: droog je je handen na het wassen af met papieren doekjes of met een elektrische handendroger?

De tweede optie wordt gezien als milieuvriendelijker, wat een reden zou kunnen zijn om voor de elektrische handendroger te kiezen. Een recent onderzoek wijst echter uit dat dat waarschijnlijk niet de meest hygiënische keuze is, omdat de apparaten meer dan alleen warme lucht uitblazen.

Uit het onderzoek bleek namelijk dat elektrische handendrogers je handen viezer maken door bacteriën uit de lucht van de toiletruimte te zuigen en over je handen te blazen. Er werden 36 badkamers onderzocht en het bleek dat maar liefst 60 verschillende bacteriekoloniën werden gevormd na slechts 30 seconden drogen onder een elektrische handendroger. 

De onderzoekers bevelen aan om elektrische handendrogers uit te rusten met speciale luchtfilters en om toiletten door te spoelen met het deksel naar beneden, om de verspreiding van bacteriën door de lucht te verminderen.

Bron: The Cut

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!