Gewichtheffen vermindert je kans op een vroegtijdige dood aanzienlijk

Vind de Fontein van de Eeuwige Jeugd in een halter

Gewichtheffen vermindert je kans op een vroegtijdige dood aanzienlijk
Stars Insider

05/12/18 | StarsInsider

GEZONDHEID gewichtheffen

De Fontein van de Eeuwige Jeugd schuilt misschien wel in een halter. Volgens een nieuw onderzoek van Penn State College of Medicine vermindert gewichtheffen namelijk je kans op een vroegtijdige dood naarmate je ouder wordt.

De onderzoekers volgden 15 jaar lang mensen ouder dan 65 en monitorde hun fitnessroutine. Ongeveer een derde van de deelnemers overleed in deze periode. 

Minder dan 10 procent van de deelnemers deed aan krachttraining, maar dit selecte groepje had 46 procent minder kans om vroegtijdig te overlijden dan de rest van de deelnemers. 

Je kunt natuurlijk zeggen dat de mensen die al aan krachttraining deden sowieso in een beter conditie verkeerden dan de rest, maar zelfs na de resultaten te hebben gecorrigeerd voor BMI, aandoeningen als diabetes en hoge bloeddruk, gewoonten als roken en drinken, bleek gewichtheffen nog te zorgen voor een reductie van 19 procent van de kans op een vroegtijdige dood.

Krachttraining kan je actief en fit houden op latere leeftijd. Het versterkt niet alleen spieren, maar verhoogt ook je botdichtheid en stimuleert je metabolisme. Gezamenlijk verlagen deze factoren je kans om vroegtijdig te sterven. 

Waar wacht je nog op? Laat je leeftijd geen belemmering voor je zijn om te gaan trainen!

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!