Van dit voedsel wordt je brein happy

Zo blijft je brein in topvorm

Van dit voedsel wordt je brein happy
Stars Insider

05/04/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Brein

Net als onze mobiele telefoon, moet ook ons lichaam zich regelmatig opladen. Dit gebeurt door middel van slaap en voeding. Welke voeding je eet heeft invloed op hoe je je voelt en dat wordt door onze hersenen bepaald. Dus wil jij een gelukkige staat bereiken? Houd dan je brein happy met de volgende voeding: 

Pure chocolade
In pure chocola zitten antioxidanten, flavonoïden en cafeïne. Van cafeïne worden we alert. Daarnaast stimuleert het ook een aantal neurotransmitters, waaronder serotonine. Serotonine geeft je dat prettige gevoel wat je vaak ervaart als je een stukje pure chocolade eet.

Zalm
Wist je dat 60% van onze hersenen uit vet bestaat en dat de helft van 60% weer bestaat uit het vetzuur omega 3? Ons brein wordt daarom heel blij van onverzadigde vetten, waar ook omega 3 toe behoort. Onderzoek heeft aangetoond dat het de afbraak van hersencellen tegengaat en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert, wat weer goed is voor, bijvoorbeeld, ons geheugen. Omega 3 zit niet alleen in zalm en andere vis, maar ook in lijnzaad, pompoenpitten en noten.

Noten
Noten bevatten vitamine E, wat je cognitieve vermogens verbetert, vezels voor gezonde darmen en omega 3-vetten. Met name in walnoten zitten veel omega 3 vetten.

Broccoli
Eigenlijk is alle groente goed voor het brein en lichaam. Zorg dus dat je altijd aan je dagelijkse portie komt. Broccoli is net als spinazie een topper. Het bevat veel ijzer, foliumzuur, vitamine K en vitamine B6. In broccoli zitten ook nog glucosinolaten, die een positief effect hebben op het behoud van ons geheugen.

Bron: nlbewustgezond.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving