Wat te doen bij een insect in je oor?

De symptomen en oplossingen

Wat te doen bij een insect in je oor?
Stars Insider

13/04/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Insect in oor

Alleen de gedachte is vaak al genoeg om rillingen over het hele lichaam te krijgen: een insect in je oor. Hoewel het niet zo vaak voorkomt, kan het je helaas wel overkomen. Hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Irritatie

Je hebt het niet altijd door als er een insect in je oor is gekropen en soms duurt het even totdat je er last van krijgt. Je zal vooral een ongemakkelijk of irritant gevoel merken. Sommige insecten kunnen ook herhaaldelijk steken of bijten, wat behoorlijk veel pijn kan doen. Daarnaast kun je het gevoel hebben dat je oor verstopt zit, er kan zwelling plaatsvinden, je zal wellicht minder goed kunnen horen en het is mogelijk dat er bloed of pus uit je oor zal druipen.

Oplossingen

Probeer het volgende als je last hebt van een insect in je oor:

  • Kantel je hoofd en schud je hoofd rustig om het insect eruit te laten vallen. Sla vooral niet op oor, want dit kan de situatie verergeren.
  • Als het insect nog leeft, kun je een plantaardige olie in je oor schenken om het te stikken.
  • Als het insect dood is, probeer het er dan met warm water uit te spoelen.
  • Gebruik geen voorwerpen zoals wattenstaafjes of pincetten om het eruit te krijgen. Zo riskeer je dat je het insect dieper in je oor duwt, wat schade kan veroorzaken.
  • Lukt het niet om van het insect af te komen, heb je last van infecties of is het insect in het oor van een kind die problemen aan zijn of haar oren heeft gehad? Zoek dan altijd medische hulp om het insect te laten verwijderen.
Bron: MNT

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving