3 tekenen dat je een andere therapeut nodig hebt

Zijn jij en je therapeut wel een goede match?

3 tekenen dat je een andere therapeut nodig hebt
Stars Insider

27/04/19 | StarsInsider

GEZONDHEID therapeut

Therapie is vaak een uitstekende manier om psychologische problemen te verminderen of verhelpen, maar het is geen wondermiddel. Je kunt er ook niet van uitgaan dat iedere therapeut hetzelfde effect op je zal hebben. Soms sluit je therapeut simpelweg niet goed op je aan. Als je het volgende opmerkt, is het wellicht beter om te zoeken naar een andere therapeut.

Geen vooruitgang

Je kunt geen deadline op je therapie plaatsen en de duur kan per persoon en probleem verschillen. Als je echter een lange tijd geen enkele vooruitgang of verbetering opmerkt, klopt er iets niet. Hoewel het niet per se aan je therapeut zal liggen, is dit wel één van de mogelijke verklaringen.

Geen onenigheden

Is je therapeut het vrijwel overal mee eens? Met een effectieve therapeut zal je het waarschijnlijk weleens oneens zijn. Je therapeut is er niet alleen om naar je te luisteren en je ruimte te geven om over je problemen te praten, maar hij of zij zal je ook confronteren en uitdagen.

Tegenzin

Therapie is niet altijd even leuk, maar als het werkt zal je toch de behoefte krijgen om ernaartoe te gaan. Als je de sessies echter behoorlijk saai vindt en daarom met tegenzin opdaagt, is het wellicht verstandig om dit aan te kaarten bij je therapeut.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving