De beste voedingsstoffen tegen vermoeidheid

Heb je een energietekort?

De beste voedingsstoffen tegen vermoeidheid
Stars Insider

17/07/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Voedingsstoffen

Kun je nauwelijks de dag doorkomen en heb je een boost nodig? De volgende natuurlijke voedingssupplementen kunnen een handje helpen.

Magnesium
Het schijnt dat ongeveer de helft van mensen met chronische vermoeidheid een tekort hebben aan magnesium. De voedingsstof zorgt er niet alleen voor dat je lichaam meer energie heeft, maar je slaapt er ook beter door.

Vitamine C
Dankzij vitamine C kan je lichaam beter ijzer opnemen. Als gevolg hiervan kan je bloed beter zuurstof transporteren.

Cafeïne
Wist jij dat cafeïne ook als supplementen verkrijgbaar zijn? Deze kunnen, in tegenstelling tot koffie, geleidelijk cafeïne vrijlaten, waardoor het je langer energie geeft dan een kop koffie. Pas wel op dat je je slaap niet verstoort.

Glutamine
Ook glutamine zorgt voor een flinke boost in energie. Dit is als supplement verkrijgbaar en kan een groot verschil maken in je energieniveau. Vooral je hersenen en immuunsysteem gebruiken de stof.

Vitamine B12
Zo'n 5 tot 10% van Nederlanders heeft niet genoeg B12 in hun lichaam, waardoor ze minder goed functioneren. Door voldoende B12 binnen te krijgen, gaan je energieniveau en uithoudingsvermogen erop vooruit.

Lees altijd de bijsluiter en bespreek het gebruik van supplementen eventueel met je huisarts om zeker te zijn dat je een geschikte dosering gebruikt. Vergeet ook vooral niet het belang van een goede nachtrust.

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving