Waarom een latrelatie het proberen waard is

Apart en samen tegelijk?

Waarom een latrelatie het proberen waard is
Stars Insider

20/07/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Living apart together

Latrelaties zijn al een tijdje een begrip en het komt steeds vaker voor dat partners ervoor kiezen om niet samen te wonen. Maar wat is er zo aantrekkelijk aan 'Living Apart Together'?

Blijven daten
In het begin van een relatie wil je graag indruk op elkaar maken en ga je regelmatig op dates. Als je eenmaal bij elkaar woont, heb je de neiging om in een routine te vallen. Je probeert minder indruk op de ander te maken en je hoeft niet af te spreken om elkaar te zien, want je bent toch altijd samen. Hierdoor gaat de spanning er al snel vanaf. Bij een latrelatie is iedere ontmoeting een soort date.

Onafhankelijk
In een latrelatie ben je met elkaar samen omdat je ervoor kiest, maar als je samenwoont, word je al snel afhankelijk van elkaar. De relatie stopzetten wordt ineens een stuk moeilijker, want daar is een flinke verhuizing voor nodig. Opeens zijn er allerlei praktische zaken van belang, terwijl het in een latrelatie puur om de liefde gaat.

Onderzoek
Er is niet voldoende onderzoek gedaan naar latrelaties om te achterhalen of het succesvoller is dan samenwonen, maar het is wel bekend dat mensen in een langeafstandsrelatie vaak romantischer en gepassioneerder zijn. Als je elkaar minder ziet, zijn jullie ontmoetingen nog bijzonderder!

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving