Zo voorkom je dat je ziek wordt tijdens een vlucht

Raak niet besmet op vakantie!

Zo voorkom je dat je ziek wordt tijdens een vlucht
Stars Insider

23/08/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Ziek

Vooral wanneer je op vakantie gaat, is het extra belangrijk dat je niet ziek wordt. Als je met het vliegtuig reist is dit niet bepaald makkelijk, want je zit vaak met tientallen of honderden mensen in een piepkleine ruimte opgesloten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kans op besmetting te verkleinen.

Genoeg slaap
Het is nooit goed om te vliegen als je vermoeid of gestrest bent. Wanneer je te weinig slaap krijgt of veel stress hebt, is je lichaam kwetsbaarder voor ziektes. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust het vliegtuig instapt!

De juiste stoel
Ook je locatie in het vliegtuig kan de kans op ziekte vergroten of verkleinen. Volgens een onderzoek kun je beter niet aan het gangpad zitten. Mensen die hier zitten schijnen 80% kans te hebben om ziek te worden als de persoon tegenover ze een besmettelijke ziekte heeft. Een recent onderzoek toonde ook aan dat de lucht in de achterkant van een vliegtuig het minst schoon is, maar dit schijnt de kans op ziekte niet of nauwelijks te vergroten.

Ziek reizen
Het is nooit verstandig om ziek te reizen. Ten eerste is er de kans dat je de ziekte verspreid naar anderen. Ook voor jezelf is het echter geen pretje om ziek te reizen,  want de kans is groot dat je alleen maar zieker wordt.

Verder is het geen slecht idee om je handen goed te wassen en om gezond te eten.

Bron: Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving