De meest luie manieren om de planeet te redden

Vervuil minder zonder meer te doen

De meest luie manieren om de planeet te redden
Stars Insider

27/08/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Planeet

Maak je je zorgen om de vervuiling en opwarming van de aarde, maar heb je niet altijd even veel zin om je eigen steentje bij te dragen? Het zal je verbazen hoeveel je kan doen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen!

Was je kleren minder vaak
Door de was te doen verbruik je ontzettend veel energie. Dit kun je flink verminderen door minder vaak de was te doen. Het VN-Milieuprogramma zegt dat je spijkerbroeken en rokken gerust vijf keer of vaker kunt aandoen zonder het te wassen. Ook andere kledingstukken kun je vaker dragen zonder ze wassen. Zijn er geen vlekken en ruikt het nog goed? Draag het gerust nog een keer!

Gebruik een vaatwasser
Als je heel efficiënt bent in afwassen, kun je meer energie besparen door zelf af te wassen. De meeste mensen verbruiken echter juist meer energie wanneer ze met de hand wassen in vergelijking met een vaatwasser. Je bespaart dus tijd en vervuilt minder als je een vaatwasser gebruikt!

Werk thuis
Behalve dat het heel rustgevend kan zijn om thuis te werken, is het ook goed voor het milieu als je met de auto gaat of je lunch met plastic inpakt.

Samenwonen
Als je een relatie hebt en wil samenwonen, is er behalve jullie brandende liefde nog een andere reden om een huisje te delen: jullie verbruiken minder energie. Wat is er nu romantischer dan gezamenlijk je impact op het milieu te verkleinen? 

Bron: Science Focus

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving