Zo vermijd je een slechte ochtendadem

Doe je bedpartner een plezier en lees deze tips

Zo vermijd je een slechte ochtendadem
Stars Insider

02/11/18 | StarsInsider

LIFESTYLE ochtendadem

Je wordt 's ochtends wakker, draait je om en fluistert 'goedemorgen'. Als je bedpartner een uitdrukking van walging niet kan onderdrukken is er iets goed mis. Met je adem, welteverstaan. We hebben allemaal weleens last van een ochtendadem, maar gelukkig kun je het probleem met de volgende tips verminderen:

Poets, flos, spoel

's Avonds alleen even snel poetsen is niet voldoende om een slechte ochtendadem te voorkomen. Zorg dat je ook goed flost om alle etensrestjes tussen je tanden te verwijderen en spoel vervolgens met mondwater.

Adem niet door je mond

Speekselproductie is belangrijk voor een goede adem omdat speeksel bacteriën doodt en afvoert uit je mond als je slikt. As je door je mond ademt drogen je speekselklieren echter uit, en dat ruik je. Vaak ga je door je mond ademen als je op je rug slaapt omdat dan de onderkaak naar beneden zakt waardoor je mond openvalt. Een oplossing kan zijn om op je zij te slapen, hierdoor is het waarschijnlijker dat je mond dicht blijft tijdens het slapen.

Poets je tong

Ook als je goed je tanden poetst en flost en spoelt met mondwater kun je nog wakker worden met een gure adem. Dit kan worden veroorzaakt door bacteriën en etensresten op je tong. Poets dan ook 's avonds goed je tong of gebruik een tongschraper. Je bedpartner zal je de volgende ochtend dankbaar zijn.

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!