Heeft je hond dementie?

Dit zijn de tekenen

Heeft je hond dementie?
Stars Insider

02/11/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Hond

Als ouder wordt, kun je veranderingen in zijn of haar gedrag opmerken. Een mogelijke oorzaak is dementie, maar omdat we zoveel van ze houden en er liever niet over nadenken, zien we het weleens over het hoofd. Het volgende gedrag kan een teken zijn van dementie.

Plassen

Wordt vooral niet meteen boos als je oude hond binnen plast, want het is niet per se stout gedrag. Ze kunnen verward raken en niet meer weten waar ze horen te plassen, waardoor ze het per ongeluk in je huis doen.

Verdwaald

Honden zijn vaak nieuwsgierige dieren en zullen geregeld op onderzoek uitgaan. Als een oude hond echter rondloopt en verdwaald kijkt, kan dit betekenen dat hij werkelijk moeite heeft met het herkennen van de omgeving.

Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van je hond kan plotseling veranderen wegens dementie. Een energieke hond kan opeens heel rustig worden en een rustige hond kan agressief gedrag vertonen.

Slaap

Het is gewoon dat oude honden veel slapen, maar als ze dementie hebben, kan hun hele slaappatroon veranderen. Dit is vooral moeilijk als ze tijdens de middag veel slapen en diep in de nacht rusteloos zijn.

Mocht je vermoeden dat je hond dementie heeft, dan kun je de veranderingen van zijn of haar gedrag met een dierenarts bespreken. Een hond met dementie vereist vaak andere zorg dan een gezonde hond.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!