Bedenk dit voordat je een tattoo neemt

Deze nadelen worden weleens over het hoofd gezien

Bedenk dit voordat je een tattoo neemt
Stars Insider

24/12/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Tattoo

We hoeven je vast niet te vertellen dat een tattoo levenslang is en dat het moeilijker kan zijn om aangenomen te worden met een zichtbare tattoo. Waarschijnlijk heb je dat in je jeugd al tig keer van je ouders gehoord. Maar dit zijn niet de enige nadelen van een tattoo. Bedenk daarom vooral het volgende voordat je een beslissing maakt!

Huidproblemen

Tattoo's kunnen voor vele soorten complicaties zorgen op je huid. Denk aan infecties, allergieën, uitslag en een droge huid. Dit geldt niet alleen voor de eerste maanden, want de huidproblemen kunnen zelfs jaren later verschijnen.

Medische controles

Een tatoeage kan huidkanker verbergen, terwijl de tijd van de diagnose vaak van cruciaal belang is bij het bestrijden van kanker. Daarnaast kunnen bepaalde pigmenten van tatoeages zorgen voor zwelling of een brandend gevoel wanneer er een MRI-scan wordt gedaan. Het kan voor de dokters ook lastiger worden om de MRI-Scan af te lezen. Het is handig om je dokter vooraf te vertellen dat je een tatoeage hebt, zodat hier rekening mee wordt gehouden.

Verwijderen

Een tattoo laten verwijderen is geen perfect proces. Behalve dat het geld kost en pijnlijk kan zijn, is je huid na afloop waarschijnlijk niet hetzelfde als voorheen. Er kunnen vlekken achterblijven, alsook littekens. Neem dus geen tattoo met de gedachte dat je het toch ongedaan kan maken.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving