Zo zorg je ervoor dat je kinderen hun groente eten

Weigeren ze gezond voedsel?

Zo zorg je ervoor dat je kinderen hun groente eten
Stars Insider

01/02/19 | StarsInsider

LIFESTYLE kinderen

Je kan kinderen beter vroeg aanleren om gezond te eten, maar vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Weigeren ze gezond eten zoals groente en fruit? Probeer dan het volgende.

Geen strijd

Probeer er geen strijd van te maken. Als je je kinderen dwingt om groente te eten, zullen ze misschien akkoord gaan, maar dan hebben ze wel het gevoel dat jij hebt gewonnen en zij hebben verloren. Ze kunnen dan herhaaldelijk weigeren om groente te eten om ook te winnen. Vermijd negatieve opmerkingen over hun verplichting om groente te eten nog voordat ze hebben geweigerd, want juist zo wordt het verleidelijk voor ze om de strijd aan te gaan.

Variatie

Probeer ervoor te zorgen dat je kind kennismaakt met zoveel mogelijk soorten groente. Zo kunnen de kinderen wennen aan de verschillende groentes zodat ze minder onbekend zijn en dus minder eng lijken. Soms is het een kwestie van geduld totdat kinderen iets proberen. De eerste keer dat je bijvoorbeeld courgette aanbiedt kunnen ze het weigeren, maar door het wekelijks weer aan te bieden, kunnen ze op een gegeven moment toch besluiten om het te accepteren. Probeer groente ook in hun eten te verstoppen door het bijvoorbeeld in een saus te gebruiken.

Apart aanbieden

Wanneer kinderen een gevarieerd bord hebben, bewaren ze hun groente vaak tot het laatst, wanneer ze geen trek meer hebben. Probeer daarom al voor de maaltijd, wanneer ze trek hebben, alvast een schoteltje met bijvoorbeeld worteltjes en een (gezonde) dipsaus te geven.

Bron: The Guardian

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving