Waarom we vaak willen wat we niet kunnen krijgen

Herken jij dit ook?

Waarom we vaak willen wat we niet kunnen krijgen
Stars Insider

02/02/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Niet krijgen

Heb jij weleens gemerkt dat wanneer je iets niet mag of kan, dat je er nog meer naar verlangt? Het kan gaan om een droombaan, een dure tas of een persoon. Wanneer ons de toegang geweigerd wordt, bijvoorbeeld omdat de persoon bezet is, krijgen veel mensen juist nog meer interesse. Hoe komt dit eigenlijk?

Vraag en aanbod

De manier waarop wij de waarde van dingen beslissen heeft veel met vraag en aanbod te maken. Is iets makkelijk te verkrijgen, dan denken we dat het weinig waarde heeft. Wanneer iets echter schaars is, wordt het gezien als waardevol. Hetzelfde kan dus gelden wanneer we iemand ontmoeten die weinig tijd voor ons heeft. Aandacht van de persoon is dan 'schaars', waardoor we het als waardevoller zien en er meer naar verlangen.

Groepsgedrag 

Het kan ook te maken hebben met een soort kuddedierengedrag. Mensen zijn sociale wezens en kijken veel naar hun medemens. Wanneer we dus zien dat een persoon veel interesse opwekt bij anderen, denken wij dat hier een reden voor is. Ook vertrouwen we een vol restaurant vaak meer dan een leeg restaurant, want als er niemand zit, moet er toch iets aan mankeren?

Het is dus natuurlijk om dingen te willen die moeilijk te verkrijgen zijn, maar het is niet altijd verstandig om ervan uit te gaan dat dit gevoel gebaseerd is op de werkelijke waarde van personen, voorwerpen of diensten. Door ook de rest een kans te geven, kun je zomaar een verborgen juweeltje ontdekken.

Bron: Elite Daily

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving