De voordelen van een smartphonevrije vakantie

Verken de wereld zonder belemmeringen

De voordelen van een smartphonevrije vakantie
Stars Insider

04/02/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Smartphone

We zijn bijna onafscheidelijk geworden van onze smartphones, maar we vragen ons ook steeds vaker af of de apparaten onze levens wel echt verrijken, of dat ze eerder in de weg zitten. Vooral tijdens vakanties kun je je afvragen of het wel zo verstandig is om een smartphone mee te nemen.

Eigen ogen

Op vakantie heb je de kans om een heel andere omgeving te ontdekken dan je gewend bent. Het is daarom zonde als je ogen telkens worden afgeleid door je telefoonscherm. Door steeds maar foto's te maken, de gps te volgen of social media te bekijken, wordt je zicht alsmaar geblokkeerd door je telefoon. Ook ben je vaak bezig met het zoeken naar wifi en oplaadplekken.

Locals ontmoeten

Je smartphone is heel handig op reis. Je kunt gemakkelijk bestemmingen vinden, je kunt onderzoek doen naar bezienswaardige plekken en je kan tal van apps gebruiken die je helpen bij de reis. Door echter geen smartphone te hebben, zit er niets anders op dan met de lokale bevolking te praten wanneer je iets niet weet. Zo leer je gemakkelijker nieuwe mensen kennen. Bovendien is dit de beste manier om unieke ervaringen mee te maken. Door op het internet te zoeken naar bezienswaardigheden, kom je vaak terecht op toeristische plekken waar duizenden toeristen je voorgingen.

Tenslotte hoef je je geen zorgen te maken dat je (dure) telefoon gestolen wordt, kwijtraakt of kapot gaat. Je kunt eventueel een 'domme telefoon' meenemen zodat je in noodgevallen wel kunt bellen en bereikbaar bent.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving