De grootste mythes over slaap

Laat je niet misleiden

De grootste mythes over slaap
Stars Insider

14/02/19 | StarsInsider

LIFESTYLE slaap

Genoeg slapen is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en humeur, maar hoe je dit precies voor elkaar krijgt is voor veel mensen een raadsel. Dit heeft er ook mee te maken dat er veel verkeerde informatie wordt gedeeld over slaap. Pas vooral op voor de volgende mythes.

Te veel slaap bestaat niet

Veel mensen slapen te weinig, maar kun je ook te veel slapen? Volgens onderzoekers is het niet goed als je 9 uur of meer slaapt omdat dit kan aanduiden dat er iets mankeert aan de kwaliteit van je slaap.

Je bent moe omdat je niet genoeg slaapt

Een slaapgebrek is een logische oorzaak voor moeheid, maar het is lang niet de enige oorzaak. Enkele andere mogelijke redenen zijn stress, verkeerd eten of een medisch probleem.

Je slaapt beter dankzij alcohol

Het klopt dat veel mensen gemakkelijker in slaap vallen dankzij alcohol, maar dit verpest vaak de kwaliteit van hun slaap. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze vaker midden in de nacht wakker worden, ook als ze dit achteraf niet herinneren.

Je slaapt meer dankzij de snooze-knop

Zul je je beter voelen door je wekker telkens vijf of tien minuten te verzetten met behulp van de snooze-knop? Zo werkt het dus niet. Als je gewend bent om elke ochtend zo'n vijftien minuten te 'snoozen', zet dan gewoon je wekker vijftien minuten later en sta op zodra je wekker gaat. Door te snoozen voel je je vaak juist slechter.

Bron: Lifehacker

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving