3 manieren waarop social media je relatie kan verpesten

Zijn je liefdes- en online-leven wel compatibel?

3 manieren waarop social media je relatie kan verpesten
Stars Insider

02/03/19 | StarsInsider

LIFESTYLE social media

Social media kan je partnerschap verrijken, maar het kan het ook verpesten. Pas vooral op dat je niet het slachtoffer wordt van de volgende 3 nadelen van social media omtrent je relatie.

Ruimte geven

Het kan best leuk zijn om via social media contact met elkaar te houden wanneer jullie even niet bij elkaar zijn. Elkaars berichten liken en af en toe een beetje flirten op social media, kan geen kwaad. Als je echter bij ieder bericht een reactie achterlaat, kan het al snel lijken alsof je bezitterig bent en ervoor probeert te zorgen dat niemand vergeet dat je liefde niet vrijgezel is. Elkaar ruimte geven is niet alleen in de echte wereld van belang, maar ook online moet je elkaar ruimte gunnen.

Jaloezie

Het kan online vaak heel lastig zijn om iemands precieze intenties te begrijpen. Was die knipoog emoji bijvoorbeeld onschuldig, of een poging om te flirten? En als je partner een foto heeft geliket van een ander, betekent dit dan dat hij hem of haar mooi vindt of dat het een leuke foto is? Probeer social media luchtig te houden en blijf goed communiceren over jullie intenties op het internet. Tegelijk kun je best een beetje nadenken over hoe bepaald gedrag overkomt zodat je je partner niet onnodig kwetst.

Verslaving

Een smartphoneverslaving kan net zoals iedere andere verslaving je relatie verpesten. Door altijd verbonden te zijn met het internet, kun je je verbinding met je partner verliezen. Als je moeite hebt met met de aantrekkingskracht van je telefoon, is het verstandig om regels op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een smartphonevrije zondag of gebruik je telefoon nooit tijdens het eten.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving