Karaoke: zo zet je jezelf niet voor schut

Ben je bang dat je het gaat verknallen?

Karaoke: zo zet je jezelf niet voor schut
Stars Insider

16/03/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Karaoke

Karaoke kan een ontzettend leuke bezigheid zijn, maar als je je snel schaamt is het vooral heel eng. Hoe kun je genieten van een karaokenacht zonder voor schut te staan?

Voor de lol

Ten eerste is het belangrijk om te snappen dat karaoke echt niet bedoeld is om je zangtalent tentoon te stellen. Het gaat om de plezier en niet om de klanken, dus zing gerust vals!

Snelle start

Door lang te wachten totdat je gaat zingen, bouw je de spanning vaak onnodig veel op. Probeer daarom zo vroeg mogelijk het podium op te gaan of de microfoon in handen te nemen, zodat je het alvast gehad hebt. Wanneer je eenmaal aan de beurt bent geweest, voel je je vaak veel relaxter.

Juiste keuze

Probeer niet alleen een liedje te kiezen dat je leuk vindt, maar ook een toegankelijk nummer. Bij liedjes met een snel tempo raak je sneller de draad kwijt. Het helpt natuurlijk als je de teksten al kent.

Teamwork

Als je het te eng vindt om alleen te zingen, kun je het ook gezamenlijk doen. Als je samen zingt kun je zachtjes beginnen en langzamerhand de moed verzamelen om steeds meer je stem te laten horen. Eventueel kun je de karaokeavond beginnen met een gezamenlijk lied en vervolgens solo zingen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving