De alternatieven op moed indrinken

Je hebt geen alcohol nodig om losser te worden

De alternatieven op moed indrinken
Stars Insider

02/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Moed indrinken

Vrijwel iedereen heeft zich er weleens schuldig aan gemaakt: alcohol drinken om je wat losser te voelen tijdens sociale gelegenheden. We hebben vaak het gevoel dat we leuker, grappiger of charmanter zijn met een glaasje op, maar je hoeft niet te drinken om je zelfverzekerder te voelen.

Angst

Onderzoek heeft aangetoond dat alcohol een dempende werking heeft op angst. Door tijdelijk minder angst te hebben, voel je je uiteraard zelfverzekerder. In plaats van je angst elke keer met alcohol te bedwingen, kun je het ook proberen om je angsten onder ogen te zien. Het is hartstikke normaal om angst te voelen, maar dit hoeft je niet te weerhouden om iets te doen. Door de uitdaging aan te gaan en sociaal te zijn zonder alcohol, kun je zelfvertrouwen opbouwen. Elke keer dat jij een leuke avond hebt zonder iets te drinken, zul je de volgende keer nog meer vertrouwen in jezelf hebben.

CREB

Door alcohol te drinken, krijg je het stofje CREB in je systeem. Dit stofje zorgt ervoor dat je minder angst ervaart. Onderzoekers denken dat onze drang naar dit stofje ook onze wil om te drinken vergroot. Zo werd er opgemerkt dat ratten met meer CREB in hun systeem minder de neiging hebben om te drinken. Volgens onderzoek zijn er naast alcohol ook andere manieren om het stofje aan te maken, bijvoorbeeld door naar muziek te luisteren of door regelmatig te sporten.

Bron: Oprah, Healthy Place

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving