Is dit hoe scheidingen kunnen worden voorkomen?

Men verandert geregeld van gedachten

Is dit hoe scheidingen kunnen worden voorkomen?
Stars Insider

04/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Scheiden

Het leek vrijwel zeker dat Wesley en Yolanthe gingen scheiden, maar volgens het laatste nieuws is het goed mogelijk dat ze toch getrouwd blijven. Ze zouden niet het eerste koppel zijn dat een scheiding heeft overwogen, maar toch samen blijft. Vaak is dit wegens één van de volgende redenen.

Spijt

Zo'n 32 tot 50% van de mensen die scheiden krijgt er spijt van. Dit is reden genoeg voor mensen die eraan denken om van gedachten te veranderen en de relatie nog een kans te geven.

Verbeterde communicatie

Een gebrek aan communicatie kan regelmatig leiden tot een scheiding. Als het praten over een scheiding echter zorgt voor meer communicatie, kan dit het huwelijk de nodige boost geven om een scheiding te voorkomen.

Veranderende situatie

Stress kan een huwelijk flink onder druk zetten. Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn of haar baan verliest, kan dit zorgen voor zoveel frustratie dat er een scheiding wordt overwogen. Als er dan een nieuwe baan voor in de plaats komt, kan de relatie soms nog gered worden.

Veranderen

Als één van de personen inziet dat hij of zij zich verkeerd gedroeg en aan de slag gaat om dit te veranderen, kan een scheiding vermeden worden.

Overtuigen

Is de romantiek in de relatie verdwenen? Als één van de personen niet wil scheiden, kan deze persoon de ander overtuigen met romantische gebaren. De persoon die scheiden wil kan erop deze manier aan herinnerd worden waarom hij of zij ooit verliefd werd.

Therapie

Als twee partners er samen niet uitkomen, kan een derde partij hulp bieden. Huwelijkstherapie kan een effectieve manier zijn om de onenigheid zonder een scheiding op te lossen.

Niet ieder huwelijk kan gered worden en sommige mensen hebben simpelweg een ongezonde invloed op elkaar, maar als er een realistische kans is dat jullie samen gelukkig kunnen zijn, is een scheiding niet altijd het juiste antwoord.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving