Tips voor een minder pijnlijke bikini-wax sessie

Neem een shotje wodka

Tips voor een minder pijnlijke bikini-wax sessie
Stars Insider

04/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Bikini-wax

Vrouw zijn betekent soms pijn lijden, zeker wanneer je er tiptop uit wilt zien. Heb jij je eerste bikini wax gehad en denk je nu 'dit nooit weer'? Begrijpelijk, het is ook pijnlijk. Het resultaat is alleen wel erg fijn. Je bikinilijn ziet er rustiger uit dan wanneer je er weer met je scheermes aan de haal gaat. Met de volgende tips kun je de pijn bij de volgende bikini-wax verminderen:

1. Zorg dat je haar lang genoeg is
Dit is heel belangrijk voor zowel de pijn als het resultaat. Zorg dat je haar ongeveer de lengte van een rijstkorrel heeft.

2. Smeer je huid in met een vochtinbrengende crème.
Een droge huid is funest voor je waxbehandeling. Droog haar en een droge huid kan je haar doen afbreken. Verzorg je huid tussen de behandelingen door goed. Je zou een dag voor de behandeling de huid kunnen scrubben en daarna insmeren.

3. Neem een pijnstiller
Heb je een lage pijngrens dan kan het helpen om tot twee uur voor de behandeling een pijnstiller te nemen. Dat helpt tegen pijn én vermindert de kans op ontstekingen.

4. Vermijd cafeïne
Cafeïne kan je nerveus maken waardoor je meer pijn ervaart. Drink vier uur voor je behandeling geen cafeïne.

5. Gebruik een verdovende crème
Dit kan echt je dag redden. Crèmes met lidocaïne kunnen tijdelijk de te behandelen huid verdoven waardoor je minder pijn voelt.

6. Neem een shot wodka
Een shot wodka kan een ontspannende werking hebben en ervoor zorgen dat je minder pijn voelt. Houdt het wel bij één shotje, je wilt niet aangeschoten in de behandelstoel liggen. Dat kun je de specialist ook niet aan doen.

Bron: Marie Claire

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving