Lichaam of gezicht: wat vinden we belangrijker?

De voorkeur verschilt tussen mannen en vrouwen

Lichaam of gezicht: wat vinden we belangrijker?
Stars Insider

07/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Lichaam

Heb jij meer interesse in een leuk gezicht of een sixpack? Er werd een onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat zowel mannen als vrouwen belangrijker vinden.

Budget

Om te achterhalen of mensen meer interesse hebben in gezichten of lichamen, mochten 250 mannen en vrouwen  hun ideale partner samenstellen. Ze mochten per fysieke eigenschap van de persoon beslissen hoe aantrekkelijk het is op een schaal van 0 tot 10. De helft van de fysieke eigenschappen bevinden zich op het gezicht (ogen, haar, neus, etc.)  en de rest op het lichaam (spieren, borstomvang, heupen, etc). De deelnemers hadden echter een budget aan punten en moesten dus voor hun de perfecte balans vinden. Waar gingen de meeste punten naar, gezichten of lichamen?

Voorkeur

De deelnemers werden opgesplitst in verschillende groepen. De mannen die een langetermijnpartner samenstelden gaven meer punten uit aan het gezicht. Dit gold voor de mannen die veel punten hadden en de mannen met een kleiner budget. Wanneer mannen echter een partner voor een korte relatie samenstelden en weinig punten hadden, gaven ze de voorkeur aan een mooi lichaam in plaats van een mooi gezicht. Mannen met veel punten gaven wel meer om het gezicht. Vrouwen kozen in alle situaties voor mooiere gezichten.

Een mogelijke verklaring voor het verschil is dat mannen meer zijn gericht op de vruchtbaarheid van hun partner, terwijl vrouwen dat minder zijn. Het gezicht zou meer zeggen over de vruchtbaarheid op lange termijn, terwijl het lichaam meer zegt over de huidige vruchtbaarheid. Hierdoor zouden mannen het lichaam belangrijker vinden als ze op zoek zijn naar een partner voor een korte termijn, maar zodra het lichaam aan de bepaalde voorwaarden voldoet, wordt toch het gezicht belangrijker.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving