Subtiele manieren waarop je partner je kan manipuleren

Het is soms heel moeilijk te zien

Subtiele manieren waarop je partner je kan manipuleren
Stars Insider

07/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Partner

Het kan heel duidelijk zijn wanneer je wordt onderdrukt door je partner, maar soms kan het zo subtiel zijn dat je het een lange tijd niet doorhebt. Let daarom op de volgende soorten gedrag die kunnen indiceren dat je partner je bewust of onbewust aan het manipuleren is.

Pijnlijke grapjes

Maakt je partner pijnlijke grappen over jou of je uiterlijk met het excuus dat je het niet serieus hoort te nemen? Als je door de grappen het gevoel krijgt dat je moet veranderen, dan kan het de intentie van je partner zijn om je onzeker te maken.

Isolatie

Het lijkt heel lief als je partner zoveel mogelijk tijd met je wil doorbrengen, maar pas op dat hij of zij niet tussen jou en je vrienden komt. Heeft je partner bijvoorbeeld steeds romantische plannen op dezelfde dag dat jij met vrienden had afgesproken, waardoor je moet afzeggen? Dit is niet altijd toeval. Door je vriendschappen te verzwakken kan je partner ervoor zorgen dat je afhankelijk van hem of haar wordt.

Doodzwijgen

Als je partner je negeert, kan dit erg veel pijn doen. Je partner kan deze tactiek gebruiken om ongewenst gedrag te straffen, want de enige optie om hun aandacht en liefde te winnen is door je te gedragen zoals gewenst. Bij onenigheid is het van belang dat jullie erover kunnen praten en gezamenlijk een oplossing vinden.

Bangmakerij

Hoeveel vertrouwen heeft je partner in jou wanneer je nieuwe uitdagingen aangaat? Je partner kan doen alsof hij of zij bezorgd is over jouw welzijn door twijfels uit te spreken. Door continu te twijfelen of je iets wel aankan, kan het je zelfvertrouwen schaden. Het doel hiervan is soms om ervoor te zorgen dat je geen stappen vooruit zet in je carrière. Zo zorgt je partner ervoor dat je minder financiële vrijheid hebt en dus minder gemakkelijk uit elkaar kan gaan.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving