Dit gedrag is niet goed voor je motivatie

Voorkom dat je uitgeput raakt

Dit gedrag is niet goed voor je motivatie
Stars Insider

11/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Motivatie

Motivatie kan je de energie geven om je doelen te bereiken en je werkdag door te komen, maar het is niet onuitputtelijk. Pas daarom op dat je je motivatie niet in de weg zit door het volgende gedrag te vertonen.

Onrealistische doelen

Pas op met het opstellen van onrealistische doelen waarvan je eigenlijk weet dat het toch nooit gaat lukken. Als je bijvoorbeeld nooit sport, is het niet verstandig om te besluiten dat je ineens elke dag gaat sporten. Je kunt in het begin gemotiveerd zijn, maar de kans is groot dat je het na enkele dagen, weken of maanden opgeeft. Het is beter om een haalbaar doel op te stellen die je ook echt kunt volhouden.

Plannen

Heb je een geweldig idee? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag en voorkom dat je vast blijft zitten in de planningsfase. Voorbereiding is uiteraard belangrijk, maar hoe langer je wacht met het werkelijk uitvoeren van een idee, hoe kleiner de kans wordt dat je het ook gaat doen.

Lange termijn

Als je lange termijn doelen wil bereiken, is het belangrijk dat je ook je kleine overwinningen blijft vieren. Is het bijvoorbeeld je doel om twintig kilo af te vallen? Als je een kilo per maand afvalt kun je je waardeloos voelen omdat je relatief weinig progressie maakt. Vergeet echter niet dat elke vooruitgang waardevol is. Elke kilo die je verliest is een stap in de juiste richting en daar mag je best trots op zijn!

Bron: A Conscious Rethink

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving