De vagina is iets anders dan de vulva

We zeggen het verkeerd

De vagina is iets anders dan de vulva
Stars Insider

11/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Vagina

Vaak wordt de term ‘vagina’ gebruikt om het gehele vrouwelijke geslachtsorgaan mee aan te duiden. Toch klopt dat niet helemaal.

Volgens Erika Hart, seksueel expert, wordt het externe geslachtsdeel de vulva genoemd en dat wat je niet ziet, het interne gedeelte, dat is de vagina. Dus de vaginale opening is maar een klein stukje van de vulva. De vagina verbindt het externe gedeelte (de vulva) met het interne gedeelte van het geslachtsorgaan zoals de baarmoeder.

De vulva is dus alles wat je aan de buitenkant ziet: de clitoris (althans het topje, het grootste gedeelte van de clitoris zit in het lichaam), de urethrale opening (waar je uit plast) en de ingang van de vagina.

De term vagina wordt dagelijks misbruikt. Zelfs in kunstwerken en boeken. Geen wonder dus dat we het allemaal klakkeloos kopiëren zonder ons af te vragen wat nou eigenlijk precies de vagina en wat de vulva is.

We zijn er zo aan gewend geraakt dat het woord vulva wat klinisch klinkt. Gelukkig zijn er ook heel wat andere woorden die je kunt gebruiken om het vrouwelijk geslacht te benoemen. Dus als jij het liever over je poes hebt, lekker blijven doen.

Bron: The Huffington Post, Vice

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving