Sollicitatiegesprek: kom nooit te vroeg of te laat

Hoeveel minuten van te voren moet je er zijn?

Sollicitatiegesprek: kom nooit te vroeg of te laat
Stars Insider

13/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE sollicitatiegesprek

Dat je nooit laat mag zijn op een sollicitatiegesprek hoeft niemand je te vertellen, maar wist je dat het ook niet goed is om veel te vroeg aan te komen? Volgens sollicitatie-experts kan dit een negatieve impact hebben.

Kwartiertje eerder

Precies op tijd komen is niet zo handig, omdat er van alles kan gebeuren om het gesprek te vertragen. Wellicht is er een incheckprocedure, zijn de liften traag of kan de interviewer eerder beginnen. Veel experts raden daarom aan dat je een kwartiertje eerder komt. Hiermee wek je een positieve indruk en heb je genoeg tijd om mogelijke obstakels te overkomen.

Te vroeg

Als je te laat bent kom je onbetrouwbaar en ongeorganiseerd over, maar hoe zit het met te vroeg komen? Als je heel vroeg aankomt kun je wanhopig lijken. Bovendien is het onhandig voor het bedrijf omdat mensen het gevoel krijgen dat ze je bezig moeten houden door bijvoorbeeld met je te kletsen. Hierdoor kan men je ervaren als een storende factor, wat niet zo handig is als je een baan wilt scoren. Kom je veel te vroeg aan? Wandel dan even in de buurt of ga in de lobby zitten voordat je je aanmeldt.

Bron: Huffpost

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving