Zachtgekookt of hardgekookt ei: wat is gezonder?

Er is een verschil

Zachtgekookt of hardgekookt ei: wat is gezonder?
Stars Insider

10/05/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Ei

Een ei kun je op allerlei manieren voorbereiden. Wanneer je kiest hoe je je eitje wil hebben, kun je je keuze baseren op meer dan alleen je persoonlijke voorkeur. Ook de impact op je gezondheid doet er toe. Eet je bijvoorbeeld het liefst gekookte eieren, dan kun je beter kiezen voor zachtgekookte eieren.

Cholesterol

Een van de redenen om voor zachtgekookte eieren in plaats van hardgekookte eieren te kiezen is dat het beter is voor je cholesterolwaarde. Als je de eieren langer kookt, is de kans op atherosclerose groter. Dit is een ziekte die ervoor zorgt dat vetten in de slagaderwand worden afgezet.

Lecithine

Door eieren langer te koken, blijft er minder lecithine over. Als je geeft om je vetverbranding, wil je dit juist niet. Het stofje stimuleert namelijk de vetverbranding omdat het ervoor zorgt dat opgeslagen vet omgezet wordt in energie.

Een zachtgekookt eitje kun je dus beschouwen als iets gezonder, maar dit betekent niet dat hardgekookte eieren gevaarlijk zijn. Neem het verschil dus, net als je eieren, met een korreltje zout. Alhoewel je waarschijnlijk al te veel zout eet.

Bron: Flair

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving