Je gaat steeds meer op je partner lijken

Dit is hoe jullie gedrag verandert

Je gaat steeds meer op je partner lijken
Stars Insider

04/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Op je partner lijken

Heb je het gevoel dat jij en je partner steeds meer op elkaar lijken? Dan zit je er zeker niet naast, want onderzoek heeft bewezen op welke manieren we steeds meer gaan lijken op onze partner en vice versa.

Overeenkomsten

De kans is groot dat jullie al op elkaar lijken voordat jullie een relatie aangaan. Onderzoek heeft bewezen dat we vaak optrekken met soortgelijke mensen. Dit gaat niet alleen om jullie persoonlijkheid, maar ook bijvoorbeeld jullie opleidingsniveau en lengte.

Andere stem

In het algemeen hebben mannen een lagere stem en vrouwen een hogere stem, maar het verschil tussen jullie stemmen wordt kleiner wanneer jullie een relatie aangaan. Mannen praten namelijk met een hogere stem tegen hun romantische partner, terwijl vrouwen met een lagere stem gaan praten.

Soortgelijke opvattingen

Als jullie ideeën over politieke kwesties of relaties niet overeenkomen, is de kans groot dat jullie van gedachten zullen veranderen. Dit is een manier van compromissen sluiten om conflicten te voorkomen. Dit is vooral het geval bij onderwerpen waar we toch al geen sterke mening over hebben.

Fysiek uiterlijk

Uit een onderzoek bleek dat het niet mogelijk is om bij pasgetrouwde stellen te zien welke personen bij elkaar horen. Wanneer de stellen echter 25 jaar getrouwd zijn, is het wel mogelijk om dit met succes te gissen. Dit betekent waarschijnlijk dat we qua stijl steeds meer op elkaar gaan lijken.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving