Waarom sommige mensen dates afspreken zonder op te dagen

Dit zijn de mogelijke redenen

Waarom sommige mensen dates afspreken zonder op te dagen
Stars Insider

05/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Date

Als je denkt dat je een leuk persoon aan de haak heb geslagen via een dating app, kun je beter niet te vroeg juichen. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen niet komen opdagen. Behalve dat ze een oprechte reden kunnen hebben vanwege een spoedgeval, zijn er volgens gedragswetenschapper Clarissa Silva ook psychologische verklaringen waarom mensen niet komen opdagen.

Onzekerheid

Volgens Clarissa zijn er twee soorten mensen die het vaakst niet komen opdagen op dates. De ene persoon is vooral bang om fouten te maken en komt daarom niet opdagen. De ander is juist bang dat ze zelf in de steek gelaten zullen worden, waardoor ze preventief juist de andere partij in de steek laten.

Zelfvertrouwen

Volgens Psychotherapeut John D. Moore is er nog een andere groep die soms niet komt opdagen. Namelijk de mensen die bevestiging nodig hebben dat ze nog mensen kunnen verleiden. Ze krijgen een boost in hun zelfvertrouwen als iemand akkoord gaat om op een date met ze te gaan. De date zelf is dan niet zo belangrijk meer, waardoor ze wellicht helemaal niet komen.

Bron: VIVA

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving