Zo kun je opscheppen zonder arrogant te lijken

Ik wil niet opscheppen, maar...

Zo kun je opscheppen zonder arrogant te lijken
Stars Insider

05/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Opscheppen

In het tijdperk van social media is het heel gewoon geworden om op te scheppen. We delen hoe we naar de sportschool gaan, wat voor heerlijke gerechten we hebben gekookt en waar we naartoe op reis gingen. Hoe kun je deze informatie echter delen zonder zelfingenomen over te komen?

Nuttige informatie

Als je berichten op social media enkel het doel hebben om complimenten te ontvangen, lijk je al snel arrogant. Denk aan mensen die een vakantiefoto plaatsen en alleen 'lekker weertje' schrijven. Of mensen die simpelweg een foto van een heerlijk gerecht op Instagram plaatsen. De enige informatie die je dan deelt, is dat je een tof leven hebt. Maar wat nou als je bij een foto van een gerecht nog even zegt waar je het hebt besteld of hoe je het hebt gemaakt? Bij vakantiefoto's kun je vermelden welke ervaringen je anderen kunt aanraden. Zo bevatten je berichten bruikbare informatie en wordt het duidelijk dat je niet alleen aan jezelf denkt, maar ook aan anderen.

Persoonlijke ervaringen

Het is vrij oppervlakkig als je regelmatig zegt dat alles geweldig, heerlijk of prachtig is. Maak je berichten daarom persoonlijker zodat mensen je beter leren kennen. Leg uit wat een moment echt voor jou betekende en waarom het zo bijzonder was. Je schept dan niet alleen op, maar je geeft mensen de gelegenheid om te ontdekken wat jij dacht en voelde. Dan snappen ze ook sneller waarom je de behoefte hebt om het te delen. Daarnaast helpt het ook om af en toe de minder leuke ervaringen te delen, want alleen als je beide kanten durft te delen, kom je oprecht over.

Met mate

Het is absoluut niet verkeerd om op te scheppen of ergens trots op te zijn. Als mens hebben we een behoefte aan erkenning en dit kunnen we gedeeltelijk op social media krijgen. Wees echter voorzichtig dat je niet verslaafd raakt aan de 'likes' en post met mate. Door continu te delen waar je mee bezig bent, ook als je eigenlijk niet zoveel te vertellen hebt, lijk je al snel wanhopig.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving