Hoe bescherm je je kind tegen het internet?

Het internet kan een enge omgeving zijn

Hoe bescherm je je kind tegen het internet?
Stars Insider

15/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Internet

Het internet is een omvangrijke en intimiderende omgeving, maar het is bijna onmogelijk om je kind geen toegang te verlenen tot de dienst die ook veel positieve kanten heeft. Hoe kun je er echter voor zorgen dat je kind niet het slachtoffer wordt van één van de vele kwade praktijken die op het internet plaatsvinden?

Wees meelevend

Door je kinderen te verbieden om het internet te gebruiken of bepaalde acties te ondernemen, zoals online vrienden maken, bestaat de kans dat ze het voor je gaan verbergen. Dit kan ze juist kwetsbaarder maken voor bedrog. Het kan helpen om interesse te tonen in hun activiteiten en deze openlijk te bespreken. Praat vooral eerlijk over de mogelijke gevaren en jouw persoonlijke zorgen. Communicatie met je kind is cruciaal.

Wees op je hoede

Pas op als je kind vreemd gedrag vertoont dat je niet kan verklaren. Denk aan slaapproblemen, gewichtsproblemen, sociale problemen, problemen met schoolprestaties en meer. Dit kan te maken hebben met kwesties die zich online afspelen. Bij zorgen kun je zelf proberen te achterhalen wat er aan de hand is, of een therapeut inschakelen om te helpen.

Probeer zelf ook te leren hoe het internet precies werkt en wat de gevaren zijn. Kinderen snappen het internet vaak zelfs beter dan hun ouders, waardoor het weleens lastig is voor de ouders om de gevaren voldoende uit te leggen. Als uit je advies blijkt dat je eigenlijk niet weet hoe het internet werkt, zal je kind het ook minder serieus nemen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving