Zo ga je om met spam van vrienden op social media

Valt een vriend je lastig op social media?

Zo ga je om met spam van vrienden op social media
Stars Insider

14/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Spam

Veel mensen gebruiken social media en berichtendiensten vooral om in contact te blijven met vrienden en familie, maar dit is lang niet de enige manier waarop platformen zoals Facebook en WhatsApp worden gebruikt. Zo worden de diverse platformen regelmatig gebruikt voor promotiedoeleinden. Hierdoor kan het gebeuren dat vrienden je lastigvallen met spam. Dit kan hartstikke irritant zijn, maar tegelijk wil je wel in contact met ze blijven. Hoe los je het op?

Soorten spam

Je kan op verschillende manieren te maken krijgen met spam van vrienden. Je kan bijvoorbeeld getagd worden in commerciële berichten, je kan worden uitgenodigd voor evenementen, of misschien krijg je regelmatig linkjes in je inbox. Het probleem is dan vaak dat je geen verdere uitleg krijgt over het materiaal, waardoor je niet zo goed weet wat de bedoeling is. Mocht je zelf iets willen promoten op social media bij je vrienden, leg dan altijd uit waarom je iets deelt. Anders kom je heel onbeleefd over.

Bespreek het

Ten eerste kun je je afvragen wat de reden is voor de spam. Soms zijn vrienden nu eenmaal enthousiast over hun projecten en delen ze dit maar al te graag met je. Als je echter het gevoel hebt dat je wordt lastig gevallen, kun je het best eerlijk een gesprek met ze aangaan. Voordat je ze ergens van beschuldigd, kun je beter vragen waarom ze de link met je delen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld uitleggen dat ze het voor hun werk delen om meer likes, bezoekers of kopers te krijgen. Je kunt ze vriendelijk bedanken en uitleggen dat je eigenlijk geen interesse hebt in het thema van de berichten die ze steeds delen. Waarschijnlijk stoppen ze dan vanzelf wel. Als ze toch doorgaan, zit er niets anders op dan op een directe manier vertellen dat je liever niet wordt lastiggevallen met reclame.

Onveilige links

Een andere vorm van spam is wanneer iemand links verstuurt naar onveilige websites met virussen of wondermiddelen. Vaak versturen je vrienden dit niet expres, maar wordt hun account zonder dat ze het weten gebruikt door een derde partij. Als je denkt dat dit het geval is, waarschuw ze dan zodat ze er iets aan kunnen doen. Klik ook vooral niet op hun links, want voor je het weet wordt ook jouw account tegen je wil gebruikt om rotzooi te verspreiden!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving