Dit is waarom je je buren moet leren kennen

Hoe goed ken jij je buren?

Dit is waarom je je buren moet leren kennen
Stars Insider

18/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Buren

Er was een tijd dat iedereen in de buurt elkaar kende, maar met de toenemende verstedelijking komt het steeds vaker voor dat mensen hun buren niet of nauwelijks kennen. Het is echter heel belangrijk dat je ze wel leert kennen, voornamelijk wegens de volgende redenen.

Welkom in de buurt

Als je in een nieuwe buurt gaat wonen, zijn er veel dingen die je nog moet leren. Hoe vaak wordt er ingebroken, welke restaurants zijn het beste en waar kun je voordelig parkeren? Door te praten met je buurman of buurvrouw, leer je je buurt veel sneller kennen en voel je je daarom ook eerder thuis.

Veilig gevoel

Door een goede band met je buren op te bouwen, zul je je minder kwetsbaar voelen. Stel je voor dat je midden in de nacht keihard schreeuwt. Buren die je kennen zullen zich waarschijnlijk sneller zorgen om je maken maken en uitzoeken wat er aan de hand is. Ook zal het ze eerder opvallen als er iemand rond je huis hangt die er eigenlijk niet hoort te zijn.

Sociaal netwerk

Hoewel je niet per se vrienden met je buren hoeft te worden, is het wel mogelijk. Bijna iedereen ervaart weleens eenzaamheid en door je buren te kennen, heb je daar minder snel last van. Je vrienden wonen wellicht niet op loopafstand waardoor het soms lastig is om met ze af te spreken, maar voor je buren is het lekker makkelijk om even langs te komen voor een kopje thee.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving