Dit zijn de verschillende vormen van blijdschap

Blijdschap kan vele dingen betekenen

Dit zijn de verschillende vormen van blijdschap
Stars Insider

19/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Blijdschap

Ben jij blij? Het is een simpele vraag, maar niet altijd even makkelijk te beantwoorden, want was is echte blijdschap? Hier is geen enkelvoudig antwoord op te geven, want blijdschap kan de volgende dingen betekenen.

Vreugde

Deze vorm van blijdschap voel je vaak wanneer je jezelf in een moment verliest. Deze vorm van blijdschap is vaak onvoorspelbaar en kan verdwijnen als je er te veel over nadenkt. Je kunt vreugde voelen bij het doen van allerlei soorten activiteiten, bijvoorbeeld wanneer je luistert naar een geweldige liveband of wanneer je met hoge snelheid van een heuvel fietst.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een belangrijke vorm van blijdschap die je niet enkel voelt wanneer je iets krijgt of als iemand iets voor je doet, maar je kunt eigenlijk overal dankbaarheid voor voelen. In tegenstelling tot vreugde, voel je dankbaarheid vaak juist door heel bewust na te denken over wat je allemaal hebt. Je voelt het bijvoorbeeld door na te denken over je vriendschappen, liefdes en belangrijke gebeurtenissen.

Tevredenheid

Tevredenheid is minder intens, maar alsnog een mooie emotie die veel overeenkomt met dankbaarheid. Vooral mensen met een positieve instelling ervaren tevredenheid. Je kunt het zelfs voelen wanneer alles tegenzit, door te focussen op de dingen die je wel hebt. Tevredenheid houdt niet in dat je alles hebt dat je wil, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om je goed te voelen.

Liefde

Als je liefde voelt, voel je een vorm van blijdschap. Je bent blij dat iemand bestaat, dat je iemand kent en dat je ervaringen met die persoon kan delen. Liefde hoeft niet romantisch te zijn, want je kan ook liefde voelen voor je vrienden en familieleden. Ook kun je in het algemeen liefde voelen voor de mensheid, of bijvoorbeeld voor de natuur.

Alle vormen van blijdschap zullen enigszins overlappen, maar je voelt ze vaak voor verschillende redenen. Door te weten waar je blij van wordt, kun je gemakkelijker je eigen blijdschap creëren.

Bron: Verywell Mind

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving