Luisteren honden beter naar vrouwen dan naar mannen?

Onderzoek lijkt uit te wijzen van wel

Luisteren honden beter naar vrouwen dan naar mannen?
Stars Insider

24/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Mannen

Het is je misschien nooit opgevallen, maar onderzoek heeft aangetoond dat honden beter naar vrouwen luisteren dan naar mannen.

Het Britse wetenschappelijke tijdschrift 'The Royal Society of Open Science' deed onderzoek bij achttien verschillende honden. Ze hebben hierbij geluisterd naar wat voor geluiden de honden maken. Alle vocale reacties werden opgenomen en ten gehore gebracht aan de mensen die meededen aan het onderzoek. Zowel mannen als vrouwen moesten beoordelen welke emoties zij hoorden bij alle hondengeluiden. Ze konden een keuze maken tussen angst, agressie, blijdschap, speelsheid of wanhoop.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen dankzij hun empathische vermogens beter in staat waren de juiste emoties te achterhalen dan de mannen. Bijna elk geluid hoorden zij goed. Hierdoor zijn vrouwen beter in staat aan te voelen waar honden behoefte aan hebben en dus een sterke band op te bouwen met hun huisdier. Je zou kunnen constateren dat honden hierdoor ook geneigd zijn beter naar de vrouw te luisteren. Om dit echt vast te kunnen stellen is echter nog verder onderzoek nodig.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat het hondenbrein overeenkomsten heeft met het mensenbrein. Zo gebruiken ze dezelfde breinfuncties wanneer ze andermans emoties willen peilen. Daarom kan een hond ook jouw emoties aanvoelen. De bijnaam trouwe viervoeter is dus meer dan toepasselijk. 

Bron: Goodtoknow, purina.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving