4 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe bril

Zorg goed voor je ogen

4 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe bril
Stars Insider

28/06/19 | StarsInsider

LIFESTYLE bril

Wanneer je een bril koopt is dat niet voor je hele leven. Net als de kleding die je draagt is ook je bril weleens aan vervanging toe. Maar wanneer is het tijd voor een nieuwe bril? In ieder geval als je deze signalen herkent.

1. Je ziet niet meer zo scherp
Wat staat daar nou? Als je je dat geregeld afvraagt is het wellicht tijd voor een oogmeting. De sterkte van je ogen kan veranderen, daarom is het belangrijk om dit toch eens in de twee jaar te meten. Je ogen kun je bij de opticien waar je je bril gekocht hebt vaak gratis laten meten. Soms moet je hier een kleine vergoeding voor betalen.

2. Vernieuwing
De vormgeving van je bril is toch bepalend voor je uiterlijk. Trends veranderen en er worden nieuwe modellen gemaakt. Net als met kleding is het ook voor brillen verfrissend als je iets nieuws draagt.

3. Wazige glazen
Het kan ook goed zijn dat je minder scherp ziet omdat je je glazen niet meer schoon krijgt. Brilglazen kunnen na enige draagtijd een wazige gloed krijgen. Als je eenmaal nieuwe glazen nodig hebt kun je ook meteen voor een nieuwe montuur kijken.

4. Kapotte bril
Op een gegeven moment kan het montuur uit elkaar vallen. De schroefjes blijven niet meer zo goed zitten, of hij is door midden gebroken. Het is normaal dat dit gebeurd omdat alles wat je dagelijks gebruikt simpelweg slijt.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving