Dit is waarom je zo besluiteloos bent

Herken jij dit?

Dit is waarom je zo besluiteloos bent
Stars Insider

01/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE besluiteloos

Iedereen wordt weleens geconfronteerd met een lastige keuze. Voor sommige mensen gebeurt dit echter met regelmaat. Zo kunnen ze niet besluiten waar ze vakantie willen houden, met wie ze willen daten of zelfs wat ze vanavond zullen eten. Klinkt jou dit bekend in de oren? Dit zijn enkele mogelijke oorzaken:

Perfectionistisch

Je wil dat alles perfect verloopt en stelt onhaalbare eisen aan jezelf. Hierdoor vind je het vreselijk om fouten te maken en maak je liever helemaal geen keuze, omdat je weet dat je dan ook niets verkeerd kan doen.

Passief

Je hebt veel geduld en bent heel tolerant. Je wilt overal rekening mee houden, iedereen tevreden stellen en maakt daarom geen vooruitgang. Door alle druk van buitenaf, heb je nauwelijks energie over om moeilijke keuzes te maken.

Angstig

Je denkt zoveel na over het ergste wat er kan gebeuren, dat je geen keuze durft te maken. Je verwacht dat alles hoe dan ook fout gaat, waardoor je je kansen vaak verspilt. Bij sommige mensen ligt het aan een rijke fantasie, terwijl anderen wellicht een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt.

Als je jezelf hierin herkent, weet je in elk geval waar het aan ligt en kun je daarom gemakkelijker naar een oplossing zorgen. Voor sommigen is het slechts een kwestie van de knop omdraaien, maar soms is er meer werk nodig en kan therapie bijdragen aan de oplossing.

Bron: HuffPost

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving