Dit is de beste manier om je ex te vergeten

Krijg je je ex maar niet uit je hoofd?

Dit is de beste manier om je ex te vergeten
Stars Insider

01/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE ex

De belangrijkste factor om minder aan je ex te denken is tijd. Hoe langer jullie uit elkaar zijn, hoe makkelijker het vaak wordt om je op andere dingen te concentreren. Toch kunnen bepaalde ongezonde vormen van gedrag het herstellingsproces vertragen.

Obsessie

Als je liefdesverdriet hebt, kun je wanhopig gedrag vertonen. Je kunt je ex bijvoorbeeld continu op social media in de gaten houden, telkens naar je telefoon kijken in de hoop dat je een berichtje krijgt, of kijken naar oude foto's van jullie samen. Je hoeft je niet te schamen, want je bent echt niet de enige die dit doet. Helaas maakt dit soort obsessief gedrag het juist veel lastiger om je ex te vergeten en verder te gaan met je leven.

Afkicken

Om je leven weer op te pakken, moet je als het ware afkicken van je ex en vooral van je obsessieve acties. Het kan wellicht helpen om afstand te doen van je telefoon en bijvoorbeeld je ex te blokkeren op social media. Door in één keer te stoppen riskeer je echter vaak dat je het op een gegeven moment opgeeft en teruggaat naar je oude gedrag. Het kan daarom helpen om limieten voor jezelf in te stellen. Als je gewoonlijk per dag een uur naar zijn of haar social media profiel kijkt, kun je dit inperken tot bijvoorbeeld tien minuten per dag. Vervolgens kun je het langzaam afbouwen totdat het je lukt om helemaal niet meer te kijken. Het lijkt misschien flauw, maar het kan echt helpen!

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving