Zo kom je van je pissebedden af

Gelukkig doen ze niks

Zo kom je van je pissebedden af
Stars Insider

02/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Pissebedden

Wanneer je een pissebed over je wastafel ziet lopen walg je er waarschijnlijk van. Ook al is het een klein onschuldig beestje, het is toch onsmakelijk. Ook al zijn de beestjes niet moeders mooiste, ze doen ons niets.

Sterker nog, pissebedden hebben een nuttige functie in het ecosysteem. Ze maken namelijk schoon en verwerken allerlei afval in de bodem van de grond. Toch heb je de beestjes liever niet in huis.

Pissebedden zijn nachtdieren die zodra de schemering opkomt op zoek gaan naar voedsel. Ze kunnen niet overleven zonder vocht en warmte en zijn daarom altijd op vochtige plekken te vinden. Vochtproblemen hoor je dus als eerste aan te pakken. Zorg voor zoveel mogelijk ventilatie en zorg ook voor voldoende licht in de ruimte. Je kunt natuurlijk chemische stoffen gebruiken om ze uit te roeien, maar als je voor een duurzame manier wilt kiezen kun je aan het volgende denken:

- Leg koperdraad neer op de plekken waar ze komen, daar kunnen ze niet tegen namelijk.
- Dicht ventilatieopeningen af met gaas.
- Hol een aardappel uit en leg met de platte kant op de plek waar ze komen. Het is een voedingsbron voor de diertjes dus ze zullen zich erin nestelen. Kijk geregeld of er pissebedden in zitten en verwijder ze buiten.
- In tuincentra kun je verschillende vallen en lijmvellen kopen.

Tot slot kun je ze natuurlijk ook gewoon opeten. Je kunt ze net als slakken door je maaltijd mengen. Wel goed doorbakken om de bacteriën te doden. De meesten moeten kokhalzen bij het idee, maar misschien moet je het eens proberen en zal de smaak je verrassen!

Bron: duurzaamthuis.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving