Simpele manieren voor een duurzamer huishouden

Hier had je misschien nog niet over nagedacht

Simpele manieren voor een duurzamer huishouden
Stars Insider

02/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Duurzaam

Om het woord klimaatverandering kun je haast niet meer heen. We zijn ons steeds bewuster van onze invloed op het milieu. We eten minder vlees, gebruiken zo min mogelijk wegwerpplastic en pakken wat vaker de fiets. Maar er zijn nog meer simpele manieren om duurzamer te leven waar je misschien niet over na hebt gedacht.

Stekkers
Laat jij altijd je stekkers in het stopcontact zitten? Ook wanneer je je apparaten niet gebruikt, gebruiken ze wel een klein beetje stroom. Het moet even in je systeem komen, maar als je voortaan bijvoorbeeld je oplader, de stekker van je televisie en koffiezetapparaat loskoppelt scheelt het toch.

Deksel op de pan
Kook met de deksel op de pan. Alles kookt dan namelijk veel sneller waardoor je minder energie hoeft te verbruiken.

Duurzamer wassen
Als je je kleding vaker dan één keer draagt en alle vuile was opspaart totdat je een volle trommel hebt is dat niet alleen duurzamer, het scheelt je ook geld. Heb je een vlek in je kleding? Probeer die dan eerst zelf te verwijderen met heet water. Was je kleding kouder. Dertig graden is in principe genoeg voor je kleding. Het bespaart energie, maar houdt ook je kleding mooier.

Zuiniger met wasmiddel
Wanneer je schoonmaakmiddelen gebruikt, komt het in het milieu terecht. Je hebt het natuurlijk wel nodig, maar je kunt ook voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen kiezen. Seepje is zo'n natuurlijk wasmiddel dat gemaakt is van schillen uit de Himalaya. Wanneer de schillen in aanraking komen met water ontstaat er een natuurlijke vorm van zeep waar je kleding niet alleen schoon van wordt, maar ook lekker van ruikt. Ze hebben wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger en afwasmiddel.

Bron: the veganeffect

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving