Zo stop je met klagen

Heb je echt altijd iets op te merken?

Zo stop je met klagen
Stars Insider

05/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Klagen

Klagen doen we allemaal en het kan zelfs gezond zijn. Maar zoals bijna alle goede dingen in het leven, moet je het wel met mate doen. Je wil namelijk niet bekendstaan als iemand die altijd wat te klagen heeft, want dan zal men je al snel ontwijken. Probeer vooral het volgende om te minderen.

Bijhouden

Begin met het bijhouden van je klachten. Waarschijnlijk heb je niet eens door hoeveel je eigenlijk klaagt, dus probeer beter op te letten op wat je zegt en houd een (mentaal) lijstje bij. Zodra je bewust wordt hoeveel je eigenlijk klaagt, ben je gemotiveerder om ermee te stoppen.

Balans

Als je bijhoudt hoeveel je klaagt, kun je ervoor zorgen dat je een balans vindt tussen negativiteit en positiviteit. Als je eenmaal ergens over klaagt, moet je proberen om niet meer te klagen totdat je eerst een positieve opmerking hebt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je minder klaagt en dat je klachten worden geneutraliseerd door je andere uitspraken.

Nieuw perspectief

Hoeveel je klaagt, heeft ook vaak te maken met je perspectief. Het is niet nodig om het glas als halfvol te gaan zien, maar probeer alles wel vanuit meerdere kanten te bekijken. Let meer op je eigen acties, want ook jij bent niet perfect en doet genoeg dingen waar anderen wellicht over zouden klagen. Wanneer je dit inziet, wordt het moeilijker om anderen van alles kwalijk te nemen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving